Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

Začíná se připravovat rekonstrukce ulice 1.máje

Dlouho zanedbaná ulice 1.máje, která čeká na rekonstrukci při nejmenším od doby, kdy byla dokončena rekonstrukce ulic Denisova a Pekařská se již začíná blížit.
Magistrát města již zahajuje první potřebné kroky k tomu, aby stavba mohla započít a získává i jasnější rysy své budoucí podoby. V úterý 7.6. bylo zahájeno územní řízení této stavby.

Rekonstrukce se kromě komunikací dočkají také obě zastávky U Dómu. Ty budou po rekonstrukci bezbariérové (zastávkový mys) a budou osazeny v obou směrech novými informačními panely. V té době půjde již o poslední zastávku, kde nástup a výstup cestujících probíhá přímo do vozovky, vyjma konečné zastávky Pavlovičky.
Po celé délce rekonstruovaného úseku bude vyměněno trolejové vedení, včetně 12 nových sloupů (z toho 4 sloupy navazujícího úseku dále k Žižkově náměstí) a nových závěsů. Celá ulice se také dočná nového osvětlení s vyšším počtem lamp.

Přestože město již podniklo první potřebné kroky, termín zahájení stavby zatím není znám a stavba patrně bude, dle vyjádření magistrátu, zahájena až po dokončení rekonstrukce Dolního náměstí. Rekonstrukci ulice 1. máje tak lze čekat pravděpodobně v roce 2013.



 
_

Komentáře





 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern