Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

Začala oprava Štítného ulice, 8. května si na rekonstrukci počká

V pondělí 4. 4. byla zahájena připravovaná rekonstrukce ulice Štítného společně s navazující křižovatkou s ulicemi Havlíčkova a Wolkerova.
Při rekonstrukci této ulice dojde zároveň k výstavbě nových zastávek Výstaviště Flora, které budou tzv. Vídeňského typu. Zda-li tato úprava nepřinese dopravní komplikace a tvorbu kolon v přilehlých ulicích je zatím otázkou a odpověď pravděpodobně přinese až otevření prostoru po rekonstrukci.
Rekonstrukce by měla skončit na podzim tohoto roku.
Novoulické větev se tak zbaví poslední zastávky, která není bezbarierově upravená. Linka č. 1 bude pak první tramvajovou linkou, která umožní bezbariérový pohyb osob na všech svých zastávkách. To samozřejmě usnadní cestování všem cestujícím.
stitneho






V minulém týdnu pak došlo k rozhodnutí města, že se zatím nebude zabývat rekonstrukcí ulice 8. května, jelikož se dle vyjádření primátora hodlá zaměřit na nadcházející rekonstrukci Dolního náměstí. Do rekonstrukce by se pak rádo pustilo až v roce 2016.
Odložení rekonstrukce 8. května je však velice riskantní, jelikož již dnes je traťový svršek a zřejmě i spodek v zoufalém stavu. S rekonstrukcí by se tak nemělo nadále otálet. Je otázkou možná už jen měsíců, kdy se trať dostane do stavu, kdy nebude sjízdná. Ve stejné situaci je však i ulice 1. máje, kde je stav komunikací v tristním stavu.
Nelze nic jiného, než doufat, že město přehodnotí své plány a sežene v nejbližší době finance na rekonstrukci obou zmíněných ulic, které naváží na již zrekonstruovaný úsek v ulicích Denisova a Pekařská.



 
_

Komentáře





 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern