Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

Výstavba nových zastávek u výstaviště je již hotová

Výstavba nových zastávek vídeňského typu u výstaviště je již dokončena a momentálně již probíhají pouze dokončovací práce, jako je malování čar, instalace označníků, nebo montáž ochranného zábradlí.
Celý prostor dostal zcela nový ráz a zastávky jsou konečně také v bezbariérové úpravě (poslední na celé novoulické větvi) a přístupné mnohem pohodlněji, než dřív.
Zastávka ve směru na Okresní soud byla vybavena novým přístřeškem a čeká ji také osazení jízdenkového automatu, zatímco na zastávku ve směru na Wolkerovu byl přemístěn původní zastákový přístřešek. Zajímavostí je, že v tomto prostoru byly v Olomouci poprvé použity podélné prahy oddělující tramvajový a automobilový pruh, které jsou známé především v Praze. Zde je jich použito především pro navedení řidičů na zvýšenou plošinu v prostoru zastávky.
Otevření nových zastávek se plánuje na středu 17.8., tedy den před tím, než bude zahájena výstava Flora, která novou dopravní situaci řádně vyzkouší. Den poté, 18.8., tedy v den zahájení Flory by měla být otevřena komunikace i pro automobily, prozatím zřejmě v omezené míře.

FloraFloraFloraFloraFloraFloraFlora













 
_

Diskuse





 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern