Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

Vyšly v platnost nové jízdní řády, do provozu vyjela unikátní linka

V neděli 15. 12. vyšly v platnost nové jízdní řády, které v olomouckém provozu představují menší revoluci. Po letech se naplno rozjely tramvaje po nové trati a jako daň za ni padla autobusová linka. Ačkoliv nedochází ke změnám velkým, v regionu dochází ke změnám vídaných nepříliš často.
Zajímavostí může však být, že byla do provozu uvedena první stoprocentně bezbariérová linka, kterou je tramvajová linka č. 5. Nejen, že všechny vozy, ale také všechny zastávky na lince jsou bezbariérově přístupné. To činí tuto linku naprosto unikátní ze všech tramvajových a snad vůbec všech linek. Co na tom, že je to také nejkratší tramvajová linka v Česku, či snad linka s nejdelšími intervaly. Své prvenství přesto drží a k tomu, aby ji doplnila i linka č. 3 příliš nechybí. Na její trase chybí bezbariérově zpřístupnit pouze tři zastávky (U Dómu, Žižkovo náměstí a U Bystřičky).

Co se týče autobusového provozu, jak jsme informovali již dříve, kromě zrušené linky č. 23 nastaly změny i na dalších linkách. Nejcitelnější však na lince č. 12, která z části zrušenou linku č. 23 nahrazuje. Na lince č. 12 od nového jízdního řádu jsou nasazovány (kromě několika spojů) kloubové autobusy které "vypadly" ze zrušené linky č. 23. Kloubové autobusy jsou nově také na všech kurzech linky č. 17 (tzn. i na kurzu č. 1), který byl doposud obsluhován autobusem SU 12).

 
_

Diskuse

Brněnská osmička je plně bezbariérová (tramvaje i zastávky) už od června letošního roku. :-)

— k.ondra89 · 26. prosinec 2013, 21:42 · odkaz



Dobrý den !
Nemile mě překvapilo jaké šachy provádíte s jízdími řády! Když jsem se na ně díval dne 15.12.2013,kdy bylo uvedeno,že jsou to nové jízdní řády platné od 15.12.2013 tak například tramvaj.linka č. 1 měla jiné časy odjezdů než je uvedeno dnes 27.12.1013 (zejména ve špičku tj. od 13 hod do cca 17 hod.už nebyl interval 12 min.ale jen 15 min. jako v sobotu a neděli).Pro mne to znamená,že cestujícím omezujete dostupnost, ale ceny jízdého si necháváte stejné. Dále například ani podle dnešního jízdního řádu nejela linka č.3 ze zastávky Šantovka směr Tržnice v 7:59 hod.aniž by bylo na svět.tabuli hvězdičkou označeno zpoždění.Hezký den Petr Končel.

— Petr Končel · 27. prosinec 2013, 10:02 · odkaz



Petr Končel: tohle nejsou stránky DP ale stránka fandů do olomouckého MHD

— david · 1. leden 2014, 10:49 · odkaz







 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern