Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

Tahanice o novou zastávku na Svatém Kopečku

Ještě ani měsíc není v provozu nově vybudovaná zastávka na Svatém Kopečku a obyvatelé této městské části již volají po jejím přesunutí. Podle některých je příliš daleko, podle jiných pak zhoršuje bezpečnost provozu. Avšak právě bezpečnost provozu měla nová zastávka zvýšit, jelikož umožnila zrušení původně níže umístěné zastávky v křižovatce na ulici Dvorského.
Je pravdou, že nově vybudovaná zastávka znemožnila bezpečné objetí autobusu, jestliže stál v zastávce. To dnes není možné a auta musí přejíždět do protisměru, kde však řidiči vyjíždí ze zatáčky.
Komise městské části pak podotýká, že by se zastávka mohla vrátit téměř na své původní místo, až bude zbouraná dnes již nepoužívaná hasičská zbrojnice. Ta by měla umožnit vytvoření zastávkového zálivu a tak prakticky optimální umístění zastávky.
Co se týče bezpečnosti provozu v důsledku nově vybudované zastýávky, tak za pozornost stojí změna vodorovného značení. Dříve plná čára se v daném úseku změnila za čáru přerušovanou, která umožňuje předjíždění. To není v dané situaci příliš šťastné a kvůli bezpečnosti provozu by zřejmě město mělo uvažovat o obnovení plné čáry, která vytvoří “špunt”. (Ovšem pokud se zastávka skutečně v nejbližší době nebude opět přemisťovat…)

Zobrazit místo Svatý Kopeček na větší mapě



 
_

Komentáře





 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern