Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

SMS jízdenky v Olomouci

SMS jízdenka v PrazeChcete jízdenku? Pak pošlete SMS ve tvaru DPMO18 na číslo...
Tahle věta může už od září platit v prostředcích olomoucké MHD. Po vzoru jiných českých měst, mezi jinými Prahou, Plzní, nebo Hradcem Králové i Olomouc po letech úvah zřejmě konečně zavede také platbu jízdenek prostřednictvím SMS.
Dříve uvažované propojení systému s platbou parkování již neplatí a nový systém by měl mít na starosti zřejmě samotný dopravní podnik.
Cena SMS jízdenky bude nastavena tak, aby byla výhodnější oproti pořízení jízdenky z doplňkového prodeje u řidiče (20 Kč), ale z důvodu provizí, které si účtují poskytovatelé těchto služeb je třeba, aby byla její cena také vyšší (cca 18Kč). Platnost jízdenky bude delší o 10 minut (50/70 minut).

Princip bude stejný, jako to funguje v jiných městech. Za předpokladu, že má zákazník aktivovánu službu Premium SMS, může odeslat SMS v daném formátu (např. DPMO18) na dané telefonní číslo (902 xx) a po dvou minutách se mu vrátí samotná jízdenka s validačním kódem. Pro ověření pravosti kódu bude třeba vybavit revizory zařízeními k tomu určenými.

V září by měl být zahájen zkušební provoz tohoto systému. Po zkušební lhůtě, pokud budou SMS jízdenky vyhodnoceny kladně, se předpokládá rozšíření sortimentu a zavedení také platby např. celodenních jízdenek.

Na obrázku: SMS jízdenka v Praze

 
_

Diskuse

Chybička se vloudila. S prodlouženou platností 50/70 min, ne 40/70.

— smasska · 22. květen 2012, 16:21 · odkaz



smasska: Děkuji za upozornění, opraveno.

— Admin · 22. květen 2012, 19:17 · odkaz



K doplnění článku dodám, že na základě rozhodnutí Rady města Olomouce budou SMS jízdenky platné pouze ve vozidlech DPMO.

— Admin · 23. květen 2012, 19:18 · odkaz







 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern