Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

Rekonstrukce tramvajové trati přes centrum

DeniskaVčera vyšel článek o novém úseku tramvajové trati, který by měl spojit trať v ulici 8. května s manipulační trati v Sokolské ulici. Dnes zmíníme rekonstrukci ulic 8.května a 1.máje.
Dříve se mluvilo a zahájení rekonstrukce až v roce 2010. Na úterním zasedání Rady města Olomouce však bylo rozhodnuto, že by rekonstrukce měla být zahájena již během příštího roku.
V příštím roce se tak kromě dokončení rekonstrukce přednádražního prostoru dočkáme opravy další části trati přes centrum. Pokud město získá dotace z fondů Evropské unie, proběhne rekonstrukce jak ulice 8. května, tak 1. máje. Pokud neuspěje, opraví město na své náklady pouze úsek od Náměstí hrdinů po Denisovu ulici.
Silnice v obou ulicích by měly být vydlážděny malými žulovými kostkami. Tedy stejně, jako je tomu v současnosti mezi kolejemi v esíčku u Koruny. Povrch chodníků bude ze žulových desek. Odstavné plochy a parkoviště budou dlážděny velkými kostkami, které jsou v současnosti po celé šířce obou ulic.

Náklady na rekonstrukci ulic se budou pohybovat okolo dvou set milionů Korun. Evropská unie může přispět až padesáti procenty.



 
_

Komentáře





 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern