Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

Prázdninové jízdní řády

CVR-ZPMASilné omezení tramvajového provozu o prázdninách se letos setkalo obzvlášť silně s nevolí cestujících. Nejenže jako každý rok jsou na linky nasazovány solo vozy a soupravy se tak ve městě neobjevují, navíc však do ulic až do 31.8. nevyjede ani linka č. 6. Tak silné omezení prázdninového provozu snad Olomouc nepamatuje.
Zejména na trati na Novou Ulici se jedná o silné utlumení provozu, kde namísto 20 vozů do centra za hodinu (linky 4 a 6 v soupravách) nyní jezdí jen 5 vozů (linka č.4 v solo vozech). Omezení provozu v relaci Nová Ulice- centrum- Hlavní nádraží se tak snížilo na pouhou čtvrtinu. Pro cestující to znamená silné nepohodlí, přeplněné tramvaje a často se stává, že se do tramvaje ani nevejdou. Město omezilo výdaje na městskou hromadnou dopravu, když se mu po letošním roce zkrátily příjmy a naopak narostly, často pochybné, či zbytečné výdaje typu odkupu akcií olomouckého aquaparku.
Zda-li se cestující dočkají změny a budou na lince č.4 alespoň ve špičky nasazeny soupravy, není jisté.

Další změny mohou cestující čekat od září.
Přesné datum změn sice není doposud známo, ale úpravy již jsou zaneseny do vydaných JŘ platných od 1.7.2010.
Linka č. 16 bude opět prodloužena k Centru Haná. Především díky nově vybudované zastávce Okružní, která vyrostla na stejnojmenné ulici mezi zastávkami Hraniční a Tabulový vrch, aby obsloužila nedávno vybudovanou bytovou výstabu. Trasa linky č. 16 bude stejná, jako byla do loňského zkrácení. Zastávka Okružní bude obsluhována v obou směrech.
Linka č. 21 bude provozována po stejné trase jako doposud. Nicméně stejně, jako linka č. 16 bude mít nově mezi zastávkami Tabulový Vrch a Hraniční zastávku Okružní.
Linka č. 35 od stejného data bude ve směru na Aqupark obsluhovat stejné zastávky, avšak zastávky Terno a Centrum Haná v opačném sledu. Ve směru na tržnici již linka na zastávky Terno a Centrum Haná nebude zajíždět a pojede přímo do zastávky Slavonín,křižovatka, jelikož linka bude prakticky fungovat jako polookružní s konečnou zastávkou Tržnice,plocha.



 
_

Komentáře





 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern