Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

Jak budou jezdit autobusy po zprovoznění nové tramvajové trati

V návaznosti na zavedení tramvajové dopravy na Nové Sady byly schváleny i úpravy v autobusovém provozu:

linka č. 12 – linka bude nově vedena do Holice - trasa: Moravské železárny n. z. – Foersterova – Velkomoravská – U Teplárny - Vejdovského – Kosmonautů - Hlavní nádraží – Holice – Průmyslová. V provozu bude pouze v pracovní dny (jako náhrada za zrušené spojení linkou č. 23). Linka bude v provozu převážně ve špičce, víkendový provoz je zrušen. Ve špičce linka pojede v cca dvacetiminutovém intervalu.

linka č. 16 – linka bude jezdit v pracovní dny podle stávajícího jízdního řádu a ve stávající trase, tedy Centrum Haná – Tabulový Vrch – Svornosti – Náměstí Hrdinů – Tržnice – Nové Sady žel.zast. a zpět. O víkendech bude jezdit v intervalu 15 minut (převážně dopolední špička) a 20 minut (přes poledne a odpoledne).

linka č. 19 – linka bude jezdit ve stávající trase Tabulový Vrch – Foersterova,pošta – Velkomoravská – Vejdovského – Hlavní nádraží – Holice – Průmyslová. V pracovní dny ve špičce bude linka jezdit v intervalu 20 minut, v sedle 40 minut. O víkendu bude interval 20 minut. V úseku Hlavní nádraží – Holice je linka doplněna dalšími spoji a spolu s linkou 12 tvoří na tomto úseku špičkový interval 10 minut a sedlový interval 20 minut, tedy spojení směr Holice plně v dnešních časových polohách (počet spojů Hl.n.-Holice nezměněn).

linka č. 23 – linka bude zrušena díky zavedení tramvají na Nové Sady. Nově bude spojení s Hlavním nádražím přes tramvajovou linku č. 5, úsek Hlavní nádraží – Holice bude nahrazen spoji linek č. 12 a 19 a úsek v trase přes zastávku U Teplárny úpravou trasy linky č. 12.

linka č. 27 – u této linky budou zrušeny závleky odpoledních spojů v trase Tržnice – Povel, linka bude jezdit celotýdenně pouze v trase Tržnice – Globus, a to plně v dnešních časových polohách.

Změny v autobusovém provozu budou realizovány k datu zprovoznění nové tramvajové tratě, tedy k datu zavedení tramvajových linek č. 3 a 5. To bude ještě upřesněno.

Zdroj: Olomouc.eu
 
_

Diskuse

Budou jezdit na a-12 klouby?

— Knihovník · 27. červen 2013, 09:08 · odkaz



Tato otázka zatím nebyla nikým ze zasvěcených dosud zodpovězena. Vypadá to, že zatím bude na lince smíšený provoz kloubáků i krátkých vozů.

— LuM · 27. červen 2013, 11:11 · odkaz







 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern