Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

II.etapa projektu Rozvoj MHD v Olomouci

Do konce podzimu letošního roku by měla být dokončena II. etapa projektu Rozvoj MHD v Olomouci. Ve výběrovém řízení na zhotovení projektu vyhrála firma Eltodo dopravní systémy.

Nově tak budou inteligentní označníky umístěny také na zastávkách Pionýrská, Wolkerova a Pražská (pouze ve směru do centra), dále budou rozšířeny informace pro nevidomé cestující u inteligentních zastávek o konkrétní časy odjezdů spojů, dispečink bude dovybaven dohledovým softwarem informačního systému na zastávkách a zpřesní se informace o zpoždění díky tzv. kontrolním bodům. Za zmínku také stojí, že by nově měly být nízkopodlažní spoje na digitálních označnících označeny symbolem vozíčkáře.

Inteligentní označníky Pionýrská, Wolkerova, Pražská
Zastávka Pionýrská bude dovybavena inteligentním označníkem podobně, jako zastávka Fakultní nemocnice. Bude tedy umístěn na střeše vstupu do podchodu.
Zastávky Wolkerova a Pražská budou taktéž osazeny digitálním panelem. Umístění by mělo být podobné, jako na náměstí Hrdinů, či hlavním nádraží. Budou tedy osazeny přímo na vrchní část označníku.

Kontrolní body
Zpoždění vozu je průběžně na trase aktualizováno. K aktualizaci času dochází vždy po zavření dveří vozu (odbavení zastávky). Poté se data o odjezdu rozešlo na následující inteligentní zastávky. Často však dochází ke zdržení mezi zastávkami. Např. na neřízené křižovatce, nebo na železničním přejezdu. Po městě tak bude “rozeseto” několik virtuálních bodů. Čas odjezdu na zastávkách se tak bude aktualizovat i po průjezdu vozidla tímto bodem. Informace o zpoždění by poté měly být mnohem přesnější, než doposud.

Dále bude odstavná plocha pro autobusy v Hejčíně a hala údržby v areálu tramvajové vozovny pokryta sítí WiFi, která bude automaticky aktualizovat data palubního počítače, vnějších a vnitřních digitálních panelů.



 
_

Diskuse





 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern