Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

Dopravní podnik opětovně vypsal výběrové řízení na dodavatele elektrobusu a osmi tramvají

Po prvním neúspěšném pokusu na výběr dodavatele jednoho elektrobusu a osmi nízkopodlažních tramvají, který zrušil ÚOHS, vypsal dopravní podnik zakázky znovu.

Technické specifikace se výrazněji nezměnily, došlo spíše k drobnějším úpravám, u tramvají zůstává tedy požadavek na stoprocentní nízkopodlažnost a klimatizaci.

Například u elektrobusu již dopravní podnik neuvažuje dobíjení automatickým dobíjecím ramenem, ale průběžné dobíjení z trakční tramvajové sítě 600V formou polopantografového sběrače.

Požadované základní technické parametry elektrobusu:
- Životnost vozidla minimálně 13 roků nebo 520 000 ujetých km.
- Délka vozidla 11 – 12 m.
- Šířka karoserie vozidla max. 2,55 m.
- Obsaditelnost vozidla min 80 cestujících.

Předpokládaná cena zakázka na elektrobus (která však nemůže být překročena) činí 14 milionů korun, přičemž cena však není jediným hodnotícím kritériem. Kritérium nabídkové ceny dodávky elektrobusu včetně nákladů na záruční servis v Kč bez DPH činí 55 %, kritérium nákladů životního cyklu (náklady na pozáruční servis v Kč bez DPH) 30 %, a kritérium lhůty pro dodání – průběžná lhůta pro dodání elektrobusu v kalendářních dnech pak 15 %. Nejzazší termín pro dodání elektrobusu pak je 31.1.2018.

U tramvají dopravní podnik nově požaduje mechanickou výsuvnou nebo výklopnou rampu (původně jen výsuvnou) a nově požaduje, aby byl interier vozidla opatřen nástřikem nanotechnologií s cílem odstranění zápachů a bakterií.
Tramvaje pak musí být dodány v následujících termínech:
- 3 kusy jednosměrné tramvaje s jednostranným odbavováním nejpozději však do 31.3.2018.
- 2 kusy jednosměrné tramvaje s jednostranným odbavováním nejpozději však do 30.6.2018.
- 3 kusy jednosměrné tramvaje s oboustranným odbavováním nejpozději však do 30.6.2018.


Předpokládaná cena této zakázky činí 179 milionů korun a dopravní podnik předpokládá náklady životního cyklu (náklady na záruční servis) pro jeden kus dodané jednosměrné tramvaje (s jednostranným i s oboustranným odbavováním) ve výši 100 000,- Kč/rok a náklady životního cyklu (náklady na pozáruční servis) pro jeden kus dodané jednosměrné tramvaje (s jednostranným i s oboustranným odbavováním) ve výši 350 000,- Kč/rok

Kritérium nabídkové ceny činí 55 %, kritérium nákladů životního cyklu (náklady na pozáruční servis v Kč bez DPH) 30 % a kritérium lhůty pro dodání (průběžná lhůta pro dodání v kalendářních dnech) 15 %.
Poslední kritérium bude dopravní podnik hodnotit v subkritériích, která jsou včetně jejich váhy v oblasti tohoto kritéria zadavatelem stanovena takto:
1.subkritérium: průběžná lhůta pro dodání 3 kusů jednosměrné tramvaje s jednostranným odbavováním cestujících v kalendářních dnech váha 60 %
2.subkritérium: průběžná lhůta pro dodání 2 kusů jednosměrné tramvaje s jednostranným odbavováním cestujících v kalendářních dnech váha 20 %
3.subkritérium: průběžná lhůta pro dodání 3 kusů jednosměrné tramvaje s oboustranným odbavováním cestujících v kalendářních dnech váha 20 %

Zdroj: dpmo.cz
 
_

Diskuse





 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern