Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

Tramvajová síť má šanci se rozšířit o dalších úsek. V Neředíně

Magistrát města Olomouce hledá nové plochy pro rozvoj průmyslových zón v Olomouci. Jako nejžhavější kandidát se momentálně jeví bývalý vojenský areál v Neředíně, kde ještě loňský rok bylo i letecké muzeum.
Zajímavostí je, že se v této lokalitě, v souvislosti s tím, že tato plocha byla již v minulosti určena územním plánem pro rozvoj průmyslu, počítá s prodloužením tramvajové trati ze zastávky Neředín,krematorium podél silnice II/448 až ke vjezdu do bývalých sovětských kasáren (resp. bývalý vjezd právě k leteckému muzeu).
Prodloužení tramvajové trati přibližně o 700 m by s sebou mohlo přinést dvě nové zastávky. Mimo konečné (nazvěme ji třeba Neředín,letiště) by se druhá zastávka mohla nacházet někde v blízkosti fortu XV, či Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého (nazvěme tuto zastávku třeba Neředín,fort).




Teprve v nadcházejících letech se ukáže, jaké společnosti budou v lokalitě budovat své záměry a zdali bude třeba vybudovat do těchto míst dostatečně kapacitní dopravní infrastrukturu MHD. Územní plán však s tramvajovou tratá počítá, což je slibný začátek pro její realizaci.

 
_

Diskuse





 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern