Stránky o olomoucké MHD

AKTUALITY

Systém City-Bike se rozvíjí v Olomouci

City-Bike, nebo také bikesharing, systém známý především ze západoevropských měst proniká i do České republiky. Občanské sdružení Rekola po Praze a Brně přináší systém sdílení kol i do Olomouce. Svou činnost zde zahájí 1. května a poběží prozatím do 1. listopadu.

Více informací naleznete na www.rekola.cz.


Rekola


 
_

Diskuse

Rád bych se mýlil, ale tenhle projekt vypadá jako fajn věc jenom pro pár nadšenců. 1000 na rok a povinnost stále nabitého smartphonu s připojením k netu je opravdu “lidové”. Za ty peníze si člověk může pořídit nějakou ojetou herku, kterou se nemusí bát kdekoliv ve městě opřít o sloup.
Což mimochodem bude také zajímavé, protože kromě asi Dolního nám. není ve městě moc stojanů. Takže budeme zakopávat o růžová kola odstavená u lamp na chodnících? :-)

— Trupman · 13. květen 2014, 18:41 · odkaz



Ano, přesně tak. Kolo upevněno ke značce, nejlépe tak, aby co nejvíce překáželo hlavnímu toku chodců či zasahovalo do silnice. Pak to třeba shodí vítr (či někdo zkoumající pevnost zámku) a leží to tak několik dní (třeba u Merkurovy kašny). Asi jsme ještě pro takový způsob dopravy nedorostli…

— jva · 26. květen 2014, 12:20 · odkaz







 

Tyto stránky nejsou oficiální prezentací DPMO, a.s.
Copyright © MHD-Olomouc.cz 2004-2020

 

Administrace | E-mail: admin(zavináč)mhd-olomouc.cz

Založeno na Textpattern